Waarom een intake rijles?

Een intake rijles is belangrijk omdat het ons in staat stelt een goed beeld te krijgen van jouw rijvaardigheid en kennis. Hierdoor kunnen we de rijlessen op maat plannen en je beter begeleiden bij het behalen van je rijbewijs. Tijdens de intake ontvang je gratis een Rijopleiding In Stappen praktijkboek t.w.v. €39,95. Vergeet niet om tijdens de intake jouw DigiD mee te nemen, zodat we alvast kunnen starten met de examenplanning.

Mag de opleiding ook in een automaat?

Ja, de rijopleiding kan ook in een automaat plaatsvinden. Als je liever leert rijden in een automatische auto in plaats van een auto met een handgeschakelde versnellingsbak, is dat mogelijk.

Waar start de rijles?

Bij Rijschool L hebben we vaste locaties in Hengelo, Enschede en Almelo waar we de rijlessen laten starten. Deze vaste locaties zijn zorgvuldig gekozen om ervoor te zorgen dat er geen verloren rijtijden zijn als gevolg van het ophalen van leerlingen. Door op vaste locaties te starten, kunnen we efficiënter gebruik maken van de beschikbare tijd voor de rijlessen.

Onze instructeurs zullen je ontmoeten op een vooraf afgesproken ontmoetingspunt bij een van onze vaste locaties. Dit stelt ons in staat om de rijlessen naadloos te laten verlopen en je waardevolle rijtijd optimaal te benutten.

Mocht je specifieke vragen hebben over de exacte locaties waar we de rijlessen laten starten in Hengelo, Enschede of Almelo, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen en je een succesvolle rijopleiding te bieden zonder verloren rijtijden door het ophalen van leerlingen.

Wat is het slagingspercentage?

Bij dit rijlespakket hebben we een slagingspercentage van 80% bij de eerste examenpoging. Dit betekent dat 80% van onze cursisten slaagt voor het praktijkexamen bij hun eerste poging.

Daarnaast kunnen we met trots melden dat ons slagingspercentage 100% is voor cursisten die de complete opleiding bij ons volgen. Dit houdt in dat alle cursisten die de volledige rijopleiding bij Verkeersschool Boensma hebben afgerond, met succes slagen voor het praktijkexamen.

We zijn toegewijd aan het bieden van hoogwaardige rijlessen en begeleiding aan al onze cursisten, zodat ze zelfverzekerd en goed voorbereid zijn op het praktijkexamen. Onze instructeurs zetten zich in om ervoor te zorgen dat elke cursist de nodige vaardigheden en kennis ontwikkelt om veilig en verantwoordelijk de weg op te gaan.

Ik ben ziek, wat nu?

Als je ziek bent en een rijles moet annuleren, laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten. We begrijpen dat dit soms onvermijdelijk is, en we zullen ons best doen om een passende oplossing te vinden. In het geval dat we geen vervanger kunnen vinden voor jouw geplande rijles, kan het voorkomen dat deze rijles in rekening wordt gebracht. Echter, we proberen altijd om een andere kandidaat te vinden om jouw plek in te nemen, en vaak lukt dit ook.

Ons doel is om je rijopleiding zo soepel mogelijk te laten verlopen, met begrip voor persoonlijke omstandigheden. Als je hersteld bent, kunnen we samen een nieuwe afspraak maken voor jouw volgende rijles.

Als je meer informatie nodig hebt of als er specifieke situaties zijn die je wilt bespreken, neem dan gerust contact met ons op. We willen je graag helpen en ervoor zorgen dat je je rijopleiding succesvol kunt voortzetten bij rijschool L. Beterschap en we hopen je snel weer te zien!

Moet ik een gezondheidsverklaring indienen?

Ja, als je rijlessen wilt volgen en uiteindelijk je rijbewijs wilt halen, moet je een gezondheidsverklaring indienen. Een gezondheidsverklaring is een document waarin je informatie verstrekt over je gezondheid die van belang is voor het beoordelen van je rijgeschiktheid.

De gezondheidsverklaring is verplicht en moet worden ingediend bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) voordat je praktijkexamen kunt doen. Het CBR beoordeelt of je lichamelijk en geestelijk geschikt bent om een motorvoertuig te besturen.

 Het invullen van de gezondheidsverklaring gebeurt digitaal via de website van het CBR. Je moet onder andere vragen beantwoorden over je gezondheid en eventuele aandoeningen die van invloed kunnen zijn op je rijvaardigheid. Afhankelijk van je antwoorden kan het zijn dat het CBR aanvullende informatie of een medische keuring vraagt.

 Het is belangrijk om de gezondheidsverklaring tijdig in te dienen, zodat het CBR voldoende tijd heeft om je geschiktheid te beoordelen voordat je praktijkexamen gepland wordt. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het indienen van de gezondheidsverklaring.

 Als je meer informatie nodig hebt over de gezondheidsverklaring of als je vragen hebt over de procedure, kun je contact opnemen met Rijschool L. We staan klaar om je te begeleiden en te helpen bij het proces van het behalen van je rijbewijs.

Moet ik de rijschool machtigen?

Ja, als je rijlessen wilt volgen en een praktijkexamen wilt afleggen, moet je de rijschool machtigen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Deze machtiging is nodig zodat de rijschool namens jou het praktijkexamen kan aanvragen.

Het machtigen van de rijschool kan eenvoudig online worden gedaan via de website van het CBR. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Met je DigiD kun je de rijschool machtigen door het rijschoolnummer en je geboortedatum in te voeren. Het rijschoolnummer is 1177u8.

Het is belangrijk om de rijschool tijdig te machtigen, zodat zij het praktijkexamen voor je kunnen aanvragen. Zonder machtiging kan de rijschool het examen niet reserveren en kun je dus geen praktijkexamen afleggen.

Als je hulp nodig hebt bij het machtigen van de rijschool of als je meer informatie wilt, kun je altijd contact opnemen met Rijschool L. Ze helpen je graag verder en begeleiden je bij het hele proces om je rijbewijs te behalen.

Hoe lang duurt mijn rijopleiding?

De duur van een rijopleiding kan variëren, en bij Rijschool L bieden ze verschillende mogelijkheden om de rijopleiding aan te passen aan jouw behoeften en beschikbaarheid. De duur van een rijopleiding kan over het algemeen worden ingedeeld in verschillende pakketten:

  1. 4 weken: Dit is een intensieve rijopleiding waarbij je meerdere lessen per week volgt. Ideaal als je snel je rijbewijs wilt halen en je de tijd hebt om intensief te oefenen.
  2. 8 weken: Een iets minder intensieve opleiding, waarbij je nog steeds meerdere lessen per week volgt, maar met een iets rustiger tempo.
  3. 12 weken: Een gemiddelde duur voor een rijopleiding, waarbij je wekelijks lessen volgt en de nodige tijd hebt om alle vaardigheden goed te oefenen.
  4. 16 weken: Een rustiger tempo waarbij je wekelijks lessen volgt, ideaal als je wat meer tijd nodig hebt om je vaardigheden te ontwikkelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat de duur van de rijopleiding afhangt van verschillende factoren, zoals je persoonlijke vaardigheden, leervermogen en de frequentie van de rijlessen. Het is verstandig om met rijschool L te overleggen over welk pakket het beste bij jou past en wat realistisch is om je rijbewijs te halen.

Ongeacht welk pakket je kiest, Rijschool L zal ervoor zorgen dat je een goed gestructureerde en professionele rijopleiding krijgt om je klaar te stomen voor het behalen van je rijbewijs.

Hanteren jullie een planning?

Ja, bij we werken we met een planning die 8 weken vooruit loopt. We streven ernaar om onze cursisten een duidelijke en gestructureerde planning te bieden, zodat zij ruim van tevoren weten wanneer hun rijlessen zullen plaatsvinden. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende beschikbaarheid is en dat iedereen optimaal kan profiteren van de rijlessen. Mocht je specifieke voorkeuren hebben met betrekking tot de planning, laat het ons gerust weten en we zullen ons best doen om aan je wensen tegemoet te komen. We staan klaar om je te helpen bij het behalen van je rijbewijs en om je een positieve leerervaring te bieden bij Rijschool L!

Hoe veel keer per week mag ik rijles?

Je mag minimaal 2 keer per week rijles volgen. Het is echter ook mogelijk om vaker dan 2 keer per week rijles te nemen, afhankelijk van jouw beschikbaarheid en de agenda van de rijschool. Het regelmatig volgen van rijlessen, bijvoorbeeld 2 tot 3 keer per week, kan je rijvaardigheid en leerproces verbeteren en je helpen om sneller vooruitgang te boeken in je rijopleiding. Het is echter aan te raden om dit in overleg met je rijinstructeur te bepalen, zodat de rijlessen goed worden afgestemd op jouw behoeften en leerstijl.

Hoe lang duurt een rijles?

Bij Rijschool L duurt een rijles doorgaans 45 minuten. Dit is een gebruikelijke tijdsduur voor een rijles bij veel rijscholen, en het geeft je voldoende tijd om te oefenen en aan je rijvaardigheden te werken.

Het voordeel van lessen van 45 minuten is dat het iets korter is dan een volledig uur, waardoor het wellicht beter past in je agenda en planning. Hierdoor heb je ook de mogelijkheid om meerdere lessen op een dag te plannen, als je dat wenst.

 Als je vragen hebt of specifieke wensen hebt met betrekking tot de tijdsduur van de rijlessen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Rijschool L. We staan klaar om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je een succesvolle rijopleiding hebt die past bij jouw behoeften en schema.

Hoe snel kan ik praktijkexamen doen?

Hoe snel je praktijkexamen voor de auto kunt doen, hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbaarheid van examendata bij het CBR en jouw eigen voorbereiding en vaardigheid. In de meeste gevallen kun je praktijkexamen doen nadat je de benodigde rijlessen hebt gevolgd en je instructeur van mening is dat je klaar bent om het examen af te leggen.

Het is aan te raden om samen met je rijinstructeur een realistisch plan op te stellen voor je rijopleiding, waarin je regelmatig oefent en je vaardigheden ontwikkelt. Naarmate je meer vertrouwen en ervaring opdoet, kun je samen met je instructeur beslissen wanneer het juiste moment is om het praktijkexamen aan te vragen.

Zorg ervoor dat je ruim van tevoren een examendatum reserveert bij het CBR, omdat de beschikbaarheid van examens soms kan variëren afhankelijk van de locatie en drukte.

Houd er ook rekening mee dat het CBR een wachttijd kan hebben tussen het aanvragen van het praktijkexamen en het daadwerkelijke examenmoment. Zorg dus dat je tijdig een examendatum aanvraagt, zodat je goed voorbereid en op het gewenste moment je praktijkexamen kunt afleggen.

Kan ik samen met een vriend/vriendin rijlessen volgen?

Ja, in veel gevallen is het mogelijk om samen met een vriend of vriendin rijlessen te volgen. Dit wordt vaak aangeduid als een “duo-les” of “koppel-les”. Het kan een leuke en gezellige manier zijn om het leerproces te delen en elkaar te motiveren tijdens de rijopleiding.

Hoe kan ik iemand de Boensma fankorting geven van €200,-?

Wij hebben geweldig nieuws voor alle (oud) leerlingen van Verkeersschool Boensma! Vanaf nu kunnen jullie een speciale “Fan Korting” van maar liefst €200 weggeven aan vrienden, familieleden of kennissen die ook graag hun rijbewijs willen halen! 

Hoe werkt het?

Heb jij je rijbewijs al bij ons gehaald of volg je momenteel rijlessen bij Verkeersschool Boensma? Dan kom je in aanmerking voor onze unieke fankorting!

Ken jij iemand die enthousiast is over rijlessen en graag bij ons wil leren rijden? Stuur ze dan gerust onze kant op!

Als zij zich bij ons inschrijven en jouw debiteurnummer vermelden op het inschrijfformulier, krijgen zij maar liefst €200,- korting op het all-in rijopleidingspakket! 

En dat is nog niet alles!

Niet alleen ontvangt jouw vriend(in) de fijne korting, maar als dank voor jouw aanbeveling ontvang jij ook een speciale beloning van ons. Een extraatje om onze waardering te tonen voor het doorverwijzen van nieuwe enthousiaste leerlingen! 

Samen gaan we voor een veilige, zelfverzekerde en plezierige rijervaring voor iedereen. Doe mee aan ons verwijzingsprogramma en help je vrienden en bekenden op weg naar hun rijbewijs, terwijl jij ook profiteert van deze geweldige deal!

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt of meer informatie wilt over onze Fan Korting. Wij staan klaar om jullie te verwelkomen en samen te werken aan het behalen van dat felbegeerde rijbewijs!

Tot snel bij Verkeersschool Boensma! 

Krijg ik altijd dezelfde rijinstructeur?

Bij Rijschool L streven we ernaar om onze cursisten zoveel mogelijk dezelfde rijinstructeur te bieden. Continuïteit in het lesgeven helpt bij het opbouwen van vertrouwen en een goede leerrelatie tussen de instructeur en de cursist. We begrijpen dat het leren autorijden een persoonlijke ervaring is en dat een vertrouwde instructeur kan bijdragen aan een positieve leerervaring.

Echter, er kunnen situaties zijn waarin het niet altijd mogelijk is om dezelfde instructeur te garanderen, bijvoorbeeld als gevolg van ziekte, vakantie of drukte in de planning. In zulke gevallen zullen we ons best doen om een geschikte vervangende instructeur aan te bieden, zodat de continuïteit in het leerproces behouden blijft.

Ons doel is altijd om onze cursisten de best mogelijke service te bieden en ervoor te zorgen dat ze zich comfortabel en zelfverzekerd voelen tijdens hun rijlessen. Mocht je specifieke wensen hebben met betrekking tot de instructeur, aarzel dan niet om dit met ons te bespreken. We staan altijd klaar om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je een positieve en succesvolle rijopleiding hebt bij Rijschool L

Welke lestijden hanteren jullie?

Bij Verkeersschool Boensma hanteren we lestijden van 08:00 tot 18:00 uur. Deze tijden zijn zorgvuldig gekozen om het beste rendement te behalen met betrekking tot verkeersdrukte en om een meer ontspannen en efficiënte leerervaring voor onze cursisten te bieden. Mocht je specifieke wensen hebben met betrekking tot de lestijden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn altijd bereid om samen te werken en onze planning aan te passen om aan jouw behoeften te voldoen, indien mogelijk. We kijken ernaar uit om je te ondersteunen bij het behalen van je rijbewijs en je te verwelkomen bij Verkeersschool Boensma!